Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2012

Τελικές εργασίες 2011 -2012 στο πλαίσιο της διδασκαλίας τα φύλα στη λογοτεχνία



Τιμή και χρήμα, Κ. Θεοτόκης
Δουλευτάδες κι οι δυο ποιόν έχουμε ανάγκη;

Πραγματευτείτε σε μορφή άρθρου το θεσμό της προίκας (από ιστορική και κοινωνιολογική άποψη) (500-600 λέξεις)

Το μοιρολόγι της φώκιας

Διερευνήστε  το σημαντικό βοηθητικό ρόλο που έπαιζαν οι ηλικιωμένες  γυναίκες στα σπίτια των παιδιών τους στις αρχές του 20ου αιώνα, όπως διαφαίνεται στα έργα του Παπαδιαμάντη: Το μοιρολόι της φώκιας ,η Φόνισσα, η Σταχτομαζώχτρα. (Δοκίμιο 500 -600 λέξεων).Tα δύο πρώτα μπορείτε να τα αναζητήσετε στη σελίδα του υπουργείου παιδείας ψηφιακό σχολείο-μαθήματα β λυκείου - κείμενα νεοελλην.λογοτεχνίας.Το τρίτο ανήκει στα χριστουγεννιάτικα του Παπαδιαμάντη.Θα το βρείτε αναδημοσιευμένο και στο μπλογκ μας.

Το σπίτι του δασκάλου

Διερευνήστε τη μεταστροφή της προσωπικότητας των ατόμων κάτω από την πίεση οικονομικών δυσκολιών όπως διαφαίνεται στα διηγήματα: Το σπίτι του δασκάλου του Χατζόπουλου ,  και ο Σιούλας ο Ταμπάκος του Χατζή. (Δοκίμιο 500 -600 λέξεων) μπορείτε να τα αναζητήσετε στη σελίδα του υπουργείου παιδείας ψηφιακό σχολείο-μαθήματα β λυκείου - κείμενα νεοελλην.λογοτεχνίας το πρώτο και ψηφιακό σχολείο-μαθήματα γ λυκείου - κείμενα νεοελλην.λογοτεχνίας το δεύτερο.

Η τιμή και το χρήμα, Κ. Θεοτόκης
Ανάθεμα τα τάλαρα.

Διερευνήστε  τη σημασία της απόφασης της Ρήνης να μεγαλώσει μόνη το παιδί της σε ένα κόσμο που δε συγχωρεί στη γυναίκα να κάνει ένα παιδί εκτός γάμου (Δοκίμιο  500- 600 λέξεων)

Τα χταποδάκια

Σκιαγραφείστε τα χαρακτηριστικά των μοναχικών ανθρώπων που θεωρούν ότι το ποτό μπορεί να λιγοστέψει τη μοναξιά τους σε μία εισήγηση με αυτό το θέμα 500 -600 λέξεων.

Καλή επιτυχία παιδιά!






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου